Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.colofoncontactadverteerdersabonnement

iPad boek Lettervreters op de markt Afdrukken E-mail
Geschreven door Redactie   
Thursday 15 November 2012

lettervreters1.jpgEnige tijd geleden kon u al in Caribe magazine lezen over het interactieve iPad boek Lettervreters, vuurtorens en piratenboten dat in zes talen is gepubliceerd. Het eerste iPad boek dat ook in het Papiamentu is verschenen: Komedó di lèter, faro i barku pirata is de prachtige vertaling die door Diana Lebacs is gemaakt. Via diverse sites werd de oproep gedaan om een bijzonder doopritueel te bedenken voor het iPad boek Lettervreters. Tamara Croes kwam met het meest ludieke idee. Waar dat doopritueel uit bestaat? Dat verklappen we nog niet!

Drie werelden: de Caribische, Hongaarse en Nederlandse wereld.

Scholen mochten dit najaar hun lekkerste Lettervreters recepten en foto’s van de gemaakte gerechten naar schrijfster Charlotte Doornhein sturen. De winnaar kreeg de eer om samen met haar het iPad boek Lettervreters te gaan dopen. Basisschool Schoter Duijn in Den Helder heeft deze wedstrijd gewonnen. Schrijfster Charlotte Doornhein had voor de leerlingen en leerkrachten tijdens de kinderboekenweek een verrassing: zij hield een presentatie voor de gehele school.


lettervreters3.jpgCharlotte nam allereerst de kinderen mee in haar drie werelden; de Caribische, Hongaarse en Nederlandse wereld. Foto's uit Curaçao, Hongarije en Nederland waren door elkaar gemixt en de kinderen mochten tijdens een fotospel steeds raden welk land bij de foto hoorde. Daarna werden de prachtige inzendingen en overheerlijke lettervreters gerechten van de verschillende groepen van Schoter Duijn getoond. De Lettervreter is werkelijk tot leven gekomen op Schoter Duijn en heeft happen uit boeken genomen, letters van het schoolbord gegeten en zelfs enkele kinderen tot in hun huizen achtervolgd... Gelukkig is zijn honger gestild door de creatieve en smaakvolle gerechten die voor hem op school zijn klaar gemaakt.

 

 

lettervreters2.jpgLudieke presentatie
Aan het einde van de presentatie kreeg de school een echt lettervreters raadsel. De titel van het interactieve kinderboek voor op de iPad Lettervreters, vuurtorens & piratenboten bestaat uit 36 tekens. Schoter Duijn heeft negen groepen. Hoeveel is 36 : 9? Vier natuurlijk. De titel van het boek was op tafel helemaal uitgelegd in eetbare letters; letters van chocolade, kaas, zoutjes, snoep en koek. Elke groep mocht vier letters uitzoeken en deze heerlijk 'opvreten' zodat het kinderboek Lettervreters feestelijk gedoopt werd.

Winnaar

Basisschool Schoter Duijn had niet alleen de eer om Lettervreters met alle leerlingen te dopen, maar kreeg bovendien nog twee gratis klassenbezoeken van schrijfster Charlotte Doornhein tijdens de kinderboekenweek. Het feest kon niet op! Het interactieve iPad boek Lettervreters, vuurtorens en piratenboten is in zes talen verkrijgbaar in de AppStore voor 1,79 euro.

Meer informatie vindt u op de site Lettervreters

 
< Vorige   Volgende >