Engeland versloeg IJsland in hun laatste wedstrijd voor het EK

De laatste voorbereidingen voor het EK waren voor Engeland lastig. Na hun succes tegen Bosnië en Herzegovina verloren de Britten in hun laatste vriendschappelijke wedstrijd van IJsland (0-1), negen dagen voordat ze aan de competitie tegen Servië begonnen.

Jude Bellingham heeft het overleefd, Bukayo Saka is nog niet 100% en Gareth Southgate staat nog steeds op de 11e positie, dichtbij degene die aan de competitie zal beginnen. Er was weinig schrik voor de IJslanders die snel op voorsprong kwamen met hun enige schot op doel in de eerste helft. Verbijsterd door Lille’s Haakon Haraldsson, passeerde John Thorsteinsson de bal naar John Stones aan de rand van het strafschopgebied, voordat hij volgde met een krachtig schot op de eerste paal dat Aaron Ramsdale (12e positie) verraste.

Arme aanvallers

Dominerend misten de Three Lions verschillende gelijkmakers, net als Harry Kane. De door Cole Palmer gepasseerde aanvaller van Bayern München miste een direct schot van dichtbij (28e minuut).

De deelname van Trent Alexander-Arnold en Saka aan de wedstrijd veranderde daar niets aan, want Engeland boekte in 2024 zijn tweede tegenslag in vier ontmoetingen, na dat tegen Brazilië in maart (0-1). Om je voor te bereiden op een toernooi waarin jij één van de favorieten bent, zijn er betere manieren.