België voert de poule aan en neemt het in de kwartfinales op tegen Nederland

België heeft zich gekwalificeerd voor de knock-outfase van het EuroBasket U16 Heren Kampioenschap Divisie B. De Belgische basketbalspelers wonnen hun vier groepswedstrijden in Macedonië en eindigden als eerste in Groep A. Ze staan ​​dit kwartaal tegenover Nederland, dat als tweede eindigde in Groep B. -finales. -finales.

De jonge Belgian Lions versloegen donderdag en dinsdag Portugal (52-82), Hongarije (84-57), Bosnië en Herzegovina (76-83) en Zwitserland (65-61). Aaron Ona Embu (15 jaar oud), een speler van Real Madrid, kwam naar voren als topscorer van het team, met een gemiddelde van 16,5 punten, vergezeld van 4,3 assists.

België eindigde het toernooi vóór Zwitserland en plaatste zich daarmee voor de kwartfinales, waarin het tegen Nederland speelt. In de tweede groep verloren ze alleen van Tsjechië. De wedstrijd wordt donderdag om 13.30 uur gespeeld in Skopje. Als ze winnen, spelen de Young Lions tegen Estland of Slowakije voor een plek in de finale.

Vorig jaar speelde België in Sectie A. Het eindigde echter als vijftiende en voorlaatste in het klassement, waardoor het naar Sectie B werd gedegradeerd. Zo kunnen Belgische basketbalspelers de Europese basketbalelite opnieuw integreren in de ranglijst van de top drie van dit EuroBasket-toernooi. Sectie b.