Winnaar Lando Norris voor Max Verstappen en Pierre Gasly in punten… Herbeleef de Nederlandse Grand Prix

De Nederlandse McLaren-coureur zakte zondag op het circuit van Zandvoort naar 22 seconden achter zijn auto.

Frankrijk TV – Sportredactie

Gepubliceerd

Leestijd: 1 minuut

Lando Norris tijdens de Grand Prix van Nederland, 25 augustus 2024, op het circuit van Zandvoort. (John Theis/AFP)

Tweede professionele succes voor Lando Norris. Winnaar van de Grand Prix van Miami op 5 mei, de Brit stormde terug naar de overwinning met de overwinning op het circuit van Zandpoort op zondag 25 augustus. Ondanks de mislukte start wist de Britse coureur, die vanaf de eerste plaats startte, Max Verstappen in te halen en zo met voorsprong over de finish te komen, op 22 seconden van de Nederlander. Een prestatie die een einde maakt aan de dominantie van de Red Bull-coureur, winnaar van elke Nederlandse Grand Prix sinds de race in 2021 terugkeerde op de Formule 1-kalender.

Charles Leclerc (Ferrari) uit Monaco, die als zesde startte, completeert het podium. Hij eindigde voor Oscar Piastri (McLaren), die als derde op de grid eindigde. Aan Franse zijde verzamelde Pierre Gasly (Alpine) dankzij zijn negende plaats twee punten in het algemeen klassement. Zijn teamgenoot Esteban Ocon eindigde als vijftiende. In het algemeen klassement staat Max Verstappen nog steeds aan de leiding. Hij heeft nu 70 punten voorsprong op Landos Norris.

READ  Weer goed nieuws voor Dider Deschamps!