Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nations League: Geen winnaar tussen Nederland en Duitsland

Gepubliceerd

voetbalNederland en Duitsland neutraliseren elkaar

In de eerste groep van de European Nations League konden Nederlanders en Duitsers dinsdag in Amsterdam niet onderling beslissen (2-2).

Er was een geweldige vertoning in de Johan Cruijff Arena.

Agence France-Presse

Geen cadeautjes tussen buurlanden: Tijdens de schok die al zijn beloften waarmaakte, vooral in de eerste periode, kregen Nederland en Duitsland dinsdag op de tweede speeldag van de European Nations League een stevige klap, uiteindelijk met een gelijkspel (2-2 ). Waar beide partijen tevreden mee zijn.

Na een doelpunt van Tijjani Reynders (2e, 1-0) maakten de Duitsers eerst gelijk via Undav na een bal die de Oranje-verdediging verkeerd wegwerkte (38e, 1-1) voordat ze aan het eind van de wedstrijd profiteerden van Joshua Kimmich. eerste helft. Eerste periode (45+3, 1-2).

Denzel Dumfries herstelde direct na rust de gelijke stand voor beide ploegen (50, 2-2). Met vier punten na twee dagen leidt Duitsland zijn concurrent in het klassement op doelsaldo (+5 vs. +3).

Alle signalen zijn groen

De Germanschaft, die sinds november 2023 geen wedstrijd meer heeft verloren in de reguliere speeltijd, kan de wederopbouw met een gerust hart voortzetten na het vertrek van de leidinggevenden Manuel Neuer, Thomas Müller, Toni Kroos en Ilkay Gundogan.

Nederland stelt dat zijn talentpool, gevoed door jeugdscholen, intact blijft. De afwezigheid van sterspeler Memphis Depay (die voor twee jaar tekende bij Corinthians in Brazilië) zorgt niet meer voor controverse.

De Nederlandse coach Ronald Koeman, onaangedaan door de kritiek van alle kanten in het land van het totaalvoetbal, kan, net als zijn alter ego Nagelsmann, zijn weg uitstippelen naar het lot waarvan hij hoopt dat het in 2026 goud zal zijn in Mexico, Canada en de Verenigde Staten.

Kane viert zijn 100ste selectie met waardigheid

In de tweede groep behaalde Engeland, onder leiding van interim-coach Lee Carsley, dinsdag de tweede opeenvolgende overwinning tegen Finland (2-0) in het Wembley Stadion dankzij een brace van Harry Kane.

De aanvoerder en de beste scorer in de geschiedenis van de “Three Lions” verhoogde zijn totaal aantal doelpunten naar 68 doelpunten in de tweede helft (57 en 76) op de avond van zijn 100ste wedstrijd, drie dagen na de 2-0 overwinning op Ierland in Dublin.

Voor de wedstrijd mengde de English Association traditie en innovatie, met een speciale gouden hoofdtooi voor de huidige aanvoerder, die de tiende Engelse ‘honderdjarige’ werd, de eerste sinds Wayne Rooney in november 2014.

Harry Kane omringd door zijn familie en voormalig Engels international Frank Lampard (rechts)

(Agence France-Presse)

READ  Sport | Arbeidsmigranten: Amnesty International roept de FA op om Qatar onder druk te zetten