Na een spannende wedstrijd werden Nederland en Duitsland goede vrienden

Oranje en Duitsers slaagden er dinsdag in Amsterdam niet in om onderling te beslissen (2-2) tijdens het tweede duel in de European Nations League.

2-2 De bal ligt in het midden. Nederland en Duitsland gingen dinsdag uit elkaar in de Johan Cruijff Arena in een bijzonder logische en levendige wedstrijd. Het resultaat dat past bij de twee keuzes, die elk hun voordelen en overvloedige kansen zullen hebben.

Voor het oog van de fans van de thuisploeg kende de ploeg van Orangi van Ronald Koeman een prima start door de score te openen dankzij de door de Duitse verdediging in het midden vergeten Milan’s Reynders (1-0, 2e). Maar de euforie van de lokale bevolking was van korte duur en de Duitsers kregen snel de controle over de operaties terug, met de voeten op de bal. Progressieve controle werd vóór het einde van de eerste helft bereikt toen UNDF de gelijkmaker scoorde (1-1, minuut 38) en vervolgens Kimmich de gelijkmaker scoorde met 2-1 aan de tweede paal (45+3).

Een zeer levendige 60 minuten

De mannen van Julian Nagelsmann leken vooraan te staan, maar net als in de eerste helft oefenden de Nederlanders rechtstreeks vanuit de kleedkamer druk uit. Na veel werk van Proby, indrukwekkend aan de spil, wierp Dumfries zich van dichtbij in (2-2, 50e plaats) om deze historische ontmoeting van het Europese voetbal op te fleuren. In de daaropvolgende minuten deelden beide teams klap na klap uit zonder de genadeslag te geven. Het tempo daalde onvermijdelijk, vooral aan het einde van de wedstrijd, door de veranderingen die door de coaches werden aangebracht.

READ  voetbal. Mbappe ziet zwakte, Nederlanders zijn te zwak... Het beste en verborgen Nederland

De einduitslag is 2-2 en Nederland en Duitsland zullen tevreden zijn met het met vier punten bovenaan blijven staan ​​in Groep C van de European Nations League. In de andere wedstrijd in de groep kwamen Hongarije en Bosnië en Herzegovina niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel (0-0).