De jonge Panthers versloegen Nederland ondanks een goede comeback

De Young Panthers, het Belgische dameshockeyteam van Nationaal onder 21, werden maandagmiddag laat in de middag met 5-4 verslagen door hun Nederlandse tegenhanger aan het einde van hun tweede ontmoeting op het EK, dat werd gehouden in Terrassa, Spanje.

Doelpunten in de vierde en negende minuut, gescoord door Emke Verstraete en Mette Winter, maakten de situatie voor de Belgen ingewikkelder. Het derde doelpunt van Mia de Vries kort voor het einde van de eerste helft (27e, 3-0) hielp niet bij het verbeteren van de situatie van de jonge Panthers die niet konden profiteren van hun twee pc’s (2e en 28e).

Een verandering in het uiterlijk van de Belgische ploeg aan het begin van de tweede helft dankzij de hattrick van Martha Marie Geerts in de wedstrijd (34, 40 en 53). Alleen een computer van Noor van den Nieuwenhove (36) zorgde ervoor dat Oranje een gelijkmaker kon voorkomen. Een late trap van Van den Nieuwenhove (58e, 5-3) maakte een einde aan de hoop van de Young Panthers, en maakte die van Astrid Bonamy (60e, 5-4) onbruikbaar.

De spelers van Darran Beasley wonnen zondag hun eerste groepswedstrijd met 4-0 tegen Frankrijk. In de tussenstand van Groep A heeft Nederland 6 punten en de Belgen 3. Spanje, dat zondag met 3-0 verloor van Nederland, treft om 19.15 uur Frankrijk in de andere wedstrijd van de tweede competitiedag.

België neemt het woensdag om 20.15 uur op tegen Spanje in de laatste groepswedstrijd.

READ  Het eerste doelpunt van Arda Guler zet Spanje in brand, een groot schandaal in Engeland na de Doku-aanval

De beste twee teams uit beide groepen kwalificeren zich voor de halve finales. De andere twee teams strijden in rankingwedstrijden.

De tweede groep omvat Engeland, Duitsland, Ierland en Oostenrijk.

Onder leiding van Charlotte Englebert en haar vijf doelpunten bereikten de Young Panthers de finale van de vorige editie van het Euro U21-toernooi dat in 2022 in Gent werd gehouden. Ze verloren na strafschoppen van Duitsland met 4-3 (1-1).