Duitsland struikelt tegen Nederland in de Volkenbond

Duitsland is dinsdagavond afgereisd naar Nederland om zijn tweede wedstrijd in de groepsfase van de European Nations League te spelen. Duitsland kon niet beter presteren dan een gelijkspel (2-2).

Door de schok van de derde groep uit de eerste ronde van de Nations League viel het treffen tussen Nederland en Duitsland niet tegen. Of bijna. Want ondanks het trage einde van de wedstrijd zetten beide ploegen ruim een ​​uur lang een geweldige show neer. Met veel wendingen. Het publiek genoot van de wedstrijd, ook al was het tevreden met het eindresultaat zonder winnaar (2-2).

Amper twee minuten na aanvang van de wedstrijd opende Tijani Reynders de score voor de ploeg oranje. De waanzin op de tribunes van de Johan Cruijff Arena in Amsterdam sloeg op de hoofden van de opeengepakte Duitsers en stond bijna versteld. Maar beetje bij beetje ontdekten de mannen van Julian Nagelsmann het voetbal waarmee ze drie dagen geleden Hongarije konden verslaan (5-0).

Uiteindelijk was het de opportunist Deniz Undav die de tellers weer op nul zette (1-1, 38).

Het vuur is uitgegaan

Maar het was nog niet voorbij en vlak voor rust maakte Joshua Kimmich een doelpunt met zijn hoofd, waardoor de bezoekers op voorsprong kwamen (1-2, 45+3). Het is voldoende om met een kleine marge de kleedkamers te bereiken. Maar de wedstrijd verliep erg licht, vooral omdat Nederland wederom veel beter aan de tweede helft begon dan de bezoekers. Het resultaat: Denzel Dumfries maakte vijf minuten na aanvang van de tweede helft gelijk (2-2, minuut 50).

READ  Klinkt goed voor de blues!

Toen doofde het vuur langzaam uit. Aan beide kanten. Nadat ze zich duidelijk moe voelden na een uur en een kwartier zoveel te hebben gegeven, besloten de twee selecties uiteindelijk om de punten te delen (2-2). In het klassement ligt Duitsland nog steeds voor op zijn Al Masai-concurrent, met wie het een superieur doelsaldo heeft. Achterin volgen Bosnië en Herzegovina en Hongarije, die er dinsdag ook niet in slaagden onderling een beslissing te nemen (0-0).