Een recordnederlaag voor Heerenveen en Van Persie

Guillaume Marion, Media365, gepubliceerd op zondag 15 september 2024 om 14.00 uur.

De ploeg van Heerenveen, onder leiding van Robin van Persie, leed zaterdagavond in de vijfde speelronde van de Nederlandse competitie een historische nederlaag in het AZ Alkmaar Stadion (1-9).

Het mag duidelijk zijn dat de supporters van Heerenveen dit jaar niet gespaard zijn gebleven. Waar laatstgenoemde zeker dacht een zware nederlaag te hebben geleden zoals we dat zelden zien op 25 april (8-0 tegen PSV Eindhoven), deed hun favoriete club dat bijna vijf maanden later opnieuw. Zaterdagavond gingen de ‘Superfrisons’ zelfs al even ten onder tijdens de vijfde speeldag van de Eredivisie. Bij AZ Alkmaar verloor Heerenveen dit keer met 9-1! Vooral een vierling van de Ier Troy Parrott was de schuldige, die drie van zijn vier doelpunten scoorde in acht minuten (48e, 50e en 56e). Een verschrikkelijke nederlaag die Robin van Persie niet snel mag vergeten. ” Het is moeilijk. In je carrière zul je met een aantal obstakels te maken krijgen. Het was een heel grote hindernis Dat zei de oud-spits, die voor Arsenal en Manchester United speelde, na de wedstrijd.

‘Wij blijven ons eigen spel spelen’

We hebben uit deze wedstrijd wat meer lessen geleerd dan normaal. Het is onderdeel van voetbal. Ik was er niet van geschrokken en de spelers ook niet. Je wilt het beste uit jezelf halen. Het gaat om vallen en weer opstaan. (…) Ook als het tegenzit, met drie doelpunten op rij in de tweede helft (1-2 in de tweede helft), is het belangrijk om de dingen te blijven doen die je hebt afgesproken om tot overeenstemming te komen, Van Persie legde het later uit. , in de commentaren gerapporteerd door L’Equipe. Wij blijven ons eigen spel spelen, dat is waar ik in geloof en waar wij in geloven. Dinsdag is de volgende kans tegen FC Twente. » In zijn eerste seizoen aan het roer van Heerenveen staat de voormalige Nederlandse spits voor een ingewikkelde seizoensstart, wetende dat zijn ploeg na vier wedstrijden nog maar vier punten heeft.