Engeland en Nederland begonnen hun Euro-campagne goed

Jude Bellingham bezorgde Engeland een goede start van de wedstrijd en zondag wonnen ze uiteindelijk met 1-0 van Servië op het EK.

De Real Madrid-ster zette zijn land op voorsprong toen hij in de 13e minuut een voorzet van Bukayo Saka binnenkopte.H minuut.

“In elke wedstrijd heb ik het gevoel dat ik impact kan maken. Ik heb het gevoel dat ik de uitkomst van wedstrijden kan bepalen”, zei Bellingham. “Ik geniet echt van voetbal, dus als ik het veld op ga, speel ik zonder angst.”

Bellingham heeft dit seizoen al veel bereikt, zijn eerste bij Real Madrid. Hij scoorde 23 doelpunten en won naast de Champions League ook de Spaanse titel.

“Hij schrijft zijn eigen script”, zei de Engelse coach Gareth Southgate.

Harry Kane was in de tweede helft dicht bij het vergroten van de voorsprong van Engeland, maar de Servische doelman Predrag Rajkovic raakte de lat.

Kane vestigde een record voor zijn land door 23 doelpunten te assisterenH Carrièredebuut in een groot toernooi.

Met deze overwinning klom Engeland naar de top van Groep C, nadat Denemarken op gelijke hoogte kwam met Slovenië. Donderdag staat het tegenover Denemarken.

Tijdens het laatste EK verloor het Engelse team na strafschoppen van Italië in de finale van het toernooi. Servië doet voor het eerst sinds 2000 mee aan het EK.

Nederland 2 – Polen 1

Wout-Weeghorst speelt graag de held als reserve, en dat deed hij ook. Hij scoorde laat in de wedstrijd en bezorgde Nederland een 2-1 overwinning op Polen.

De reuzenspits trok in de 83e minuut met een laag schot vanaf zijn linkervoet aan de touwtjesH Een speelminuut met zijn eerste balcontact na het vervangen van Memphis Depay, die meerdere scoringskansen miste.

READ  Standard belde Vanheusden die er niet op tegen is!

Polen zat vanwege een blessure zonder ster Robert Lewandowski. Maar zijn vervanger scoorde een doelpunt. Adam Buxa gebruikte al zijn 191 centimeter om te scoren met een kopbal, ondanks dat hij in de 16e minuut werd omringd door vier tegenstanders.H minuut.

Maar Cody Jacobo reageerde op de 29eH 50e minuut voor Nederland, toen zijn schot werd afgeweerd voordat doelman Wojciech Szczesny overrompeld werd. Het was een passende beloning voor de Nederlanders die de eerste helft domineerden.

Ongeveer 50.000 Nederlandse fans maakten de korte reis naar Hamburg om de wedstrijd te bekijken.

De Duitse politie zei dat ze een man hadden neergeschoten die hen bedreigde met een bijl en een brandbom in de binnenstad, vlakbij de plek waar een aantal supporters zich verzamelden. Een politiewoordvoerder zei dat er geen eerste aanwijzingen waren dat het incident verband hield met het EK 2024. De verdachte raakte gewond aan zijn been.

Denemarken 1 – Slovenië 1

Christian Eriksen zal dit keer betere herinneringen hebben aan zijn openingswedstrijd op het EK.

De middenvelder scoorde zondag in Stuttgart het eerste doelpunt in het 1-1-gelijkspel van Denemarken tegen Slovenië. Eriksen speelde zijn eerste wedstrijd op het EK sinds hij een hartaanval kreeg tijdens de openingswedstrijd voor Denemarken tijdens de vorige editie in 2021.

Ditmaal vond Eriksen in de 17e minuut op briljante wijze het gaatje in de hoek van het netH Minuut spelen.

Eric Jansa maakte in de 77e minuut gelijk voor SloveniëH Speelminuut dankzij een schot dat van richting werd veranderd voordat het buiten bereik van de Deense doelman Kasper Schmeichel kwam.

READ  Merengue-legende vergeet Ronaldo en buigt voor Messi

Het is precies 1.100 dagen geleden dat Eriksen tijdens een wedstrijd tussen Denemarken en Finland in elkaar zakte op het veld van het Parken Stadion in Kopenhagen. In een verontrustende scène probeerden de aanwezigen hem weer tot leven te wekken voordat ze hem op een brancard vervoerden.

Eriksen keerde in 2022 terug naar het voetbal en draagt ​​een defibrillator. Nu hij 32 jaar oud is, blijft hij een essentieel lid van het Deense team.

Denemarken bereikte vanwege de COVID-19-pandemie de halve finales van de UEFA Euro 2020, die in 2021 werd gehouden.