Engeland kruisigt Nederland aan het einde van de wedstrijd en neemt het in de finale op tegen Spanje

Dankzij een doelpunt van Watkins in de 90e speelminuut versloeg Engeland woensdagavond Nederland (2-1) in de EK-halve finale in Dortmund.

Een nieuwe kans voor Engeland! Drie jaar na de teleurstelling tegen Italië op Wembley plaatsten de Three Lions zich opnieuw voor de EK-finale en versloegen Nederland met een zeer krappe marge (1-2). Het doelpunt van Watkins aan het einde van de wedstrijd (1-2, minuut 90) leverde de Engelse overwinning op, die ongetwijfeld hun beste wedstrijd sinds het begin van de competitie speelde. Zondag proberen ze in Berlijn hun eerste EK te winnen tegen Spanje.

Hij heeft de Engelsen gevonden

Net als het Franse team leek de aanwezigheid van Engeland in de halve finales een wonder, gezien hun uiterst teleurstellende prestaties sinds de start van het EK. Maar in tegenstelling tot de Blues, die logischerwijs werden uitgeschakeld door Spanje, zijn de Three Lions erin geslaagd hun niveau in de beste tijden te verhogen. De mannen van Gareth Southgate namen vanaf het begin het spel in eigen hand. En een fraaie openingsscore tegen de spelloop van Simons (1-0, zevende) dwarsboomde hun plannen niet. Gepositioneerd in een ongekende en duidelijk dominante 3-4-3 aanvalslijn beloonde Kane zijn team met een snelle gelijkmaker uit een zelfverdiende strafschop (1-1, 18e). Foden, die ook duidelijk vooruitgang heeft geboekt ten opzichte van zijn laatste wedstrijden, had de voorsprong kunnen geven, maar Dumfries (23) en de paal (30) redden een zeer bleke Oranjeploeg. Depay was al snel wees en ging een paar minuten voor het einde van de eerste helft geblesseerd naar buiten.

READ  Cheeta's zitten binnen!

Ontoereikende reactie van sinaasappel

Geweldig ritme, druk en groepssequenties. De Engelsen, die in de eerste helft briljant en onherkenbaar waren, konden na terugkeer uit de kleedkamer het tempo niet vasthouden. Nederland, dat minder druk was in zijn kamp, ​​profiteerde van de afname van de fysieke activiteit van de Drie Leeuwen om geleidelijk de controle over het minder ritmische tweede kwartaal over te nemen. Van Dijk herstelde bijna de voorsprong voor de Bataven na een rebound die werd geblokkeerd door Pickford (65). Geconfronteerd met de moeilijkheden waarmee zijn leidinggevenden worden geconfronteerd, heeft Gareth Southgate uiteindelijk besloten zijn aanvallende pionnen te wisselen. Betaalde optie. In een spannend einde van de wedstrijd slaagde Watkins, die Kane verving, er uiteindelijk in om de wedstrijd in het voordeel van de Engelsen te laten kantelen. Na kwalificatie voor de finale gaan Bellingham en zijn teamgenoten zondag als outsiders de strijd aan met Spanje.

Zie ook – Euro 2024: Achter de schermen van de Spaanse kleedkamer na de overwinning van La Roja op Frankrijk in de halve finales (2-1)