Engeland wint van Nederland en plaatst zich voor de finale – Tahrir

Euro voetbal 2024probleem

Dankzij het doelpunt van spits Ollie Watkins in de verlenging versloegen de Three Lions woensdag 10 juli in Dortmund de Nederlanders (2-1). Zondag staan ​​ze in de finale van het toernooi tegenover Spanje.

Voor de tweede keer op rij speelt Engeland in de Eurofinale. Voor de derde keer op rij in het toernooi van 2024 kwamen de Three Lions terug van een achterstand. De Engelsen kwalificeerden zich voor de finale van het continentale kampioenschap met een blessuretijdoverwinning op Nederland, op woensdag 10 juli in Dortmund, aan het einde van een wedstrijd die eerst spannend was en daarna steeds dichterbij kwam. De winnaars van zondagavond in Berlijn nemen het in de finale op tegen Spanje, het beste team op het EK tot nu toe, na de overwinning op Frankrijk dinsdagavond in München (2-1).

De eerste helft begon leuk en energiek, met de scoringsopening in de zevende minuut door de jonge Nederlandse middenvelder Xavi Simons, die vanaf twintig meter beslissend scoorde met zijn rechtervoet, na een geweldige rebound. Een prachtig doelpunt gescoord door een veelbelovende speler die bij Paris Saint-Germain hoort maar al een jaar in Duitsland, in Leipzig, speelt. Engeland reageerde onmiddellijk, waarbij aanvoerder Harry Kane gelijk maakte uit een strafschop die hij zelf won. Toen was het zover: een schot van de Engelse spits Phil Foden werd op wonderbaarlijke wijze op de doellijn geblokt door Denzel Dumfries, die vervolgens een kopbal op de lat stuurde van Everton-doelman Jordan Pickford, voordat Phil Foden opnieuw de enige vond. doel. . De doelman met een curlingschot vanaf de ingang van het strafschopgebied. Het is genoeg om je duizelig te maken.

READ  Duitsland domineert de lucht tijdens de Wereldkampioenschappen windsurfen op de luchthaven Montlaucon-Geret

Eindelijk wat aanvallend spel

Aan het einde van de eerste helft waren de twee ploegen nog steeds close, maar in de wedstrijd hadden de Engelsen de overhand. Het leek erop dat de spelers van coach Gareth Southgate, die al enkele maanden bekritiseerd waren door een deel van het publiek en de Britse media die hem bekritiseerden vanwege extreem saai spel, eindelijk hun aanvallende kwaliteiten en hun vermogen om te beïnvloeden en te combineren lieten zien. Een misleidende indruk, of op zijn minst een vluchtige indruk. Geconfronteerd met de goed gegroepeerde Bataven in de achterhoede lieten de Engelsen zichzelf geleidelijk slapen. Zonder oplossing en zonder enige twijfel de angst om blootgesteld te worden aan tegenaanvallen van Oranje, heel dicht bij het exploiteren van een vrije trap die Jordan Pickford in de 65e minuut blokkeerde. Toen dachten we dat we direct tot verlenging zouden overgaan.

Totdat Ollie Watkins een avond die in verveling verviel, in chaos verandert. De Aston Villa-aanvaller, die tijdens de wedstrijd als invaller inviel, schoot vanuit een kleine hoek een prachtig voorzetschot in het Nederlandse net. Toen werd de laatste minuut van de extra tijd gespeeld en zou het Engelse publiek in het Westfalenstadion in Dortmund ontploft zijn: Drie leeuwen had gewonnen.

Pijnlijk genoeg schakelden de teamgenoten van Jude Bellingham bij Nederland de eerste grote naam uit die zichzelf sinds het begin van de competitie op hun pad zette, en zij waren degenen die (niet overtuigend) de eerste plaats bezetten in een groep bestaande uit Denemarken, Servië en Slovenië, en daarna moesten ze Slowakije uitschakelen in de achtste finales (2-1 na verlenging) en Zwitserland in de kwartfinales (1-1, 5-3 na strafschoppen). Zondag spelen de Engelsen voor het eerst in hun geschiedenis de finale van een groot toernooi (EK of WK) buiten Engeland. Dat zal een ander verhaal zijn.