EURO 2024: Nederland versloeg zondag toekomstige Blues-rivaal Canada in een vriendschappelijke wedstrijd

Didier Deschamps had donderdagavond ongetwijfeld zijn oog op zijn televisie gericht. Twee van de toekomstige rivalen van het Franse team stonden tegenover elkaar in Rotterdam. Nederland, dat The Blues op 21 juni ontmoeten tijdens de tweede dag van de groepsfase van het EK 2024, versloeg Canada op eigen veld (4-0). De Noord-Amerikaanse ploeg staat zondag (21.15 uur) tegenover Kylian Mbappé en Co. in een opwarmwedstrijd.

Lange tijd was het Nederlands elftal tevreden met spinnen, zonder een echte dreiging te vormen. In de eerste helft waren de spelers van trainer Ronald Koeman tevreden met het creëren van enkele kansen en met behoud van balbezit. Canada probeerde op zijn beurt druk uit te oefenen, maar de technische kwaliteit van Nederland verhinderde dat het de hervatting van de wedstrijden belemmerde.

Het Nederlandse tempo versnelde na de pauze

Vanaf de eerste momenten van de tweede helft kwamen de Nederlandse prestaties eindelijk in een stroomversnelling. Vijf minuten na terugkeer uit de kleedkamer scoorde Memphis Depay, de voormalige spits van Olympique Lyonnais, het eerste doelpunt van de wedstrijd. Kaviaar gestuurd door Jeremy Frimpong, hij pakte de bal met één aanraking, op een afstand van zes meter Canadees (50, 1-0). De 45e prestatie in zijn carrière bij het nationale team, vijf punten voorsprong op Robin van Persie, de topscorer aller tijden van Nederland.

Jeremy Frimpong, ooit assistent, is nu een doelpuntenmaker geworden. Het begon vanaf de rechterkant van het strafschopgebied en de verdediger van Bayer Leverkusen probeerde een voorzet van achteren te passeren. Alphonso Davies blokkeerde de bal, maar de Nederlander volgde hem goed en pakte hem met zijn linkervoet, met één aanraking, en schoot de bal in de bovenhoek van het Noord-Amerikaanse doel (57, 2-0).

READ  Dit weekend keren Jago Geerts en Lucas Coenen terug naar de Dutch MX2 GP

Foote Vigorst verhoogde de score door op de ondergrond te spelen nadat hij een bal schoot die slecht werd geblokt door de Canadese doelman (63, 3-0). Middenvelder Virgil van Dijk maakte met een kopbal aan de tweede paal het laatste doelpunt voor Nederland na een slechte hoekschop die door de Canadezen werd weggewerkt (83e plaats, 4-0). concert!