Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Franse team Wimpanyama werd op miraculeuze wijze verslagen door Japan

Na hun openingsoverwinning op Brazilië pakten de teamgenoten van Matthew Strazel, de auteur van de verlengingsmand, de overwinning op Japan (94-90) in de tweede groepswedstrijd van de Olympische Spelen van 2024.

Een artikel dat hij schreef

Theo Jekyll – Speciale gezant voor Villeneuve d’Asc

Frankrijk TV – Sportredactie

gepubliceerd

Leestijd: 2 minuten

Victor Wembanyama neemt het op tegen de Japanner Rui Hachimura tijdens de wedstrijd Frankrijk-Japan op de Olympische Spelen, 30 juli 2024. (DENIS CHARLET / AFP)

Niet ademend. Na een autoritaire overwinning op Brazilië om de Olympische Spelen te starten, deden de Blues dat opnieuw door Japan op dinsdag 30 juli te verslaan, na een verstikkende verlenging (94-90). In een vol Stade Pierre Mauroy hadden de teamgenoten van Victor Wembanyama het moeilijk, maar ontsnapten ternauwernood aan de Japanse val. Zij spelen vrijdag (21.00 uur) om de eerste plaats in de groep tegen Duitsland.

Deze keer was er geen vertraging bij de ontsteking. Na een kwartier te hebben gelopen voordat hij uitging tegen Brazilië, nam Frankrijk het tegenovergestelde standpunt in en begon sterk aan de wedstrijd tegen Japan. Een zeer sterke start, eindigend met 32 ​​punten in het eerste kwart achter Evan Fournier (32-25). Niet per se ongebruikelijk voor deze Blues, die erop staan ​​eerst op de verdediging te vertrouwen om hun succes op te bouwen.

In deze sector hadden de mannen van Vincent Collet het ongewoon moeilijk, en werden niet geholpen door de brutale langeafstandsvaardigheid van de Japanner (47% driepuntsschieten in de eerste periode). Maar bij de rust presteerden de Blues beter (58%), omdat ze bevrijd waren van de aanval van Evan Fournier richting de basket, de impact van het vertrek van Gershon Yabuselli van de bank en de val van Mathias Lesort.

READ  Hij kondigt zijn vertrek aan en Paris Saint-Germain huivert

In het licht van de vitaliteit van de Japanse leiders Yuki Kawamura (1,72 m) en Yuki Togashi (1,67 m), de Blues, kozen ervoor om binnen te blijven. Uiteindelijk kwamen ze ook op afstand gelijk om weerstand te bieden aan de dwerg Kawamura met 26 punten, die zijn team op afstand hield nadat Rui Hachimura (24 punten) van het veld werd gestuurd voor een tweede onsportieve fout.

In deze wedstrijd liet Evan Fournier de Blues voor het eerst ademen aan het einde van de wedstrijd, voordat Matthew Strazel, de auteur van de uitstekende tweede helft, hen kwam redden van een nederlaag met een driepuntsschot en een fout van 10 seconden. na het einde. Tijd (84-84).

Terwijl het Franse team op de rand van een nederlaag tegen Japan stond, scoorde Mathieu Strazel een verbluffende driepuntsfout, waardoor de Blues verlengingen konden stelen.

Basketbal (H) – Set twee: Matthew Strazel’s verbluffende schot zorgde ervoor dat de Blues verlengingen ingingen

In de verlenging kwam Victor Wimpanyama op zijn beurt uit het bos en scoorde acht opeenvolgende punten toen de Japanner wankelde. Alien Chesnay zorgde aan beide kanten van het veld voor alles om de Franse overwinning te bevestigen.

de De Fransen ontsnapten uiteindelijk aan de straf, ondanks de defensieve prestaties die onvoldoende waren in vergelijking met hun verwachtingen en capaciteiten. Met twee overwinningen wachten hen nu de kwartfinales en moeten ze zichzelf vrijdag (21.00 uur) een finalewedstrijd om de eerste plaats aanbieden tegen de Duitse wereldkampioen.