Hockey Pro League: Red Lions ‘vegen’ meteen tegen Nederland en eindigen als 5e

België heeft dinsdag in Utrecht wraak genomen op een 3-1-nederlaag in de heenwedstrijd. Ze eindigden als 5e in het toernooi, dat dit seizoen door de Belgische staf werd beschouwd als een voorbereiding op de volgende Olympische Spelen in Parijs.

Nog steeds zonder Arthur van Doren en Florent van Abel, licht geblesseerd, kwam België enkele seconden later op voorsprong na een prachtig backhandschot van Thibaut Stockbrokes (1e). In dezelfde etappe verdubbelde Nicolas de Gerbel de voorsprong (12e).

Sting en Orange reageerden snel. Ook zij bedienden Thierry Brinkmann met twee lange gekruiste tikken in identieke fasen, waardoor de stand gelijk werd getrokken aan het einde van het eerste kwart (13e en 15e). Alexander Hendricks keerde vlak voor rust de gunst terug voor België (27e), met nog maar één helft te gaan.

In het 3e kwart volgde Loïck Luypaert het PC-schot van Hendricks op en bracht de stand op 4-2 (27e), maar Terence Peters wakkerde de spanning weer aan bij de start van de 4e en laatste periode (46e). Nelson Onana bracht de stand aan het einde van de wedstrijd gelijk (58e), ondanks dat hij geen bal had geraakt, maar zonder mogelijke kennisgeving van de video.

Dankzij deze verdeeldheid haalde België Duitsland in op de 5e plaats met 25 punten uit 16 wedstrijden en een record van 7 overwinningen, 2 gelijke spelen (met 2 bonuspunten) en 7 verliespartijen (waarvan 3 opzettelijk opgeofferde wedstrijden tijdens de tournee door Argentinië). team).

Nederland behaalde de 1e plaats met 31 eenheden, 3 punten achter Australië. Dit is de tweede kroning in het toernooi voor de Kookaburra’s, die het jaar daarop (2019) wonnen en België versloegen, na de eerste editie in 2019. Groot-Brittannië vervolledigt het podium (29 punten), gelijk met Argentinië, 4e en vóór België (25 punten).