Italië maakt indruk en Duitsland wint van Nederland

Juba Tawabi, Media365, gepubliceerd op maandag 14 oktober 2024 om 23:34 uur

De vierde dag van de European Nations League werd gekenmerkt door een spannende overwinning voor Italië, dat Israël met 4-1 domineerde, en het succes van Duitsland, dat Nederland met 1-0 wist te verslaan. Deze resultaten versterken hun positie aan de top van hun groepen.

Frankrijk won in België ook met 2-1, dankzij een brace van Randall Kolo Mwani, die een strafschop en een voorzet scoorde. Hoewel België de score opende via Luis Opinda, wisten de Blues, die de eerste helft hadden gedomineerd, de zaken in de tweede helft om te draaien en zo hun tweede positie achter Italië te versterken.

Ondertussen behield Italië zijn leidende positie met een overtuigende overwinning op Israël. Ondanks het controversiële doelpunt dat de spanning tijdelijk nieuw leven inblies, controleerde de ploeg de wedstrijd grotendeels, terwijl Israël zijn zoektocht naar de eerste punten in deze competitie voortzette. In een spannende wedstrijd versloeg Duitsland Nederland dankzij een doelpunt van Jimmy Leuling, waardoor de eerste plaats in de groep werd geconsolideerd en Nederland naar vijf punten werd geduwd.

Zweden wint van Estland

Hongarije kon zijn soliditeit tonen tegen Bosnië en Herzegovina en won met 2-0. Dominik Szoboszlai opende de score voordat hij een penalty scoorde die het lot van de wedstrijd besliste. Ondanks de weinige kansen die Edin Dzeko kreeg, bleef de Hongaarse verdediging lastig te verslaan. Albanië van zijn kant behaalde een waardevolle overwinning in Tbilisi en versloeg Georgië met 1-0 dankzij een beslissend schot van Christian Aslani. Door dit succes kon Albanië opschuiven naar zes punten in de groep en nauw concurreren met Georgië en Tsjechië.

READ  Thomas Tuchel is ook op zoek naar een mol in de kleedkamer

De wedstrijd tussen Oekraïne en Tsjechië eindigde in een 1-1 gelijkspel. Artem Dovbek maakte gelijk na een strafschop van Surf, wat leidde tot een puntendeling die de twee ploegen niet bepaald beviel. De Turken domineerden IJsland grotendeels en wonnen met 4-2. Nadat de gastheren de score hadden geopend, reageerden ze met doelpunten van Hakan Calhanoglu, Ismail Kahwaci, Guler en Akturkoglu. De IJslanders redden laat in de wedstrijd de eer met het doelpunt van Gudjohnsen.

Het team uit Wales presteerde goed met een 1-0 overwinning op Montenegro dankzij een strafschop genomen door Wilson in de 36e minuut, waardoor de positie in de groep werd versterkt. Slowakije schoof met 3-1 op boven Azerbeidzjan. Na het doelpunt van Marmay van Mammadov kon Azerbeidzjan gelijk maken, maar de Slowaken herwonnen de voorsprong dankzij doelpunten van Haraslin en Doris.

Zweden boekte een duidelijke overwinning op Estland en won met 3-0 dankzij een brace van Nanasi en een doelpunt van Gjökeris, om de voorsprong in het klassement voort te zetten. Deze emotionele dag veranderde niet alleen het klassement, maar zorgde er ook voor dat veel teams dichter bij de kwalificatie voor de volgende etappe kwamen.