Matic kondigt zijn wens aan om dit seizoen met Lyon “de Europese Liga te winnen”.

Lyon ging donderdag succesvol de Europa League in tegen Olympiakos (2-0). Na de wedstrijd verkondigde Nemanja Matic luidkeels de ambities van Lyon in deze competitie.

Olympique Lyonnais heeft zijn hoofd omgedraaid. In het licht van de moeilijkheid van de Franse competitie, met slechts vier punten in vijf dagen en een frustrerende nederlaag tegen Marseille zondag (3-2), onderhandelde de Rhône-club donderdag perfect haar eerste wedstrijd in de Europa League tegen Olympiakos (2-2). 0).

In het Groupama Stadion versloegen de mannen van Pierre Sage het Griekse team dankzij twee doelpunten in de tweede helft. Hij scoorde het tweede doelpunt in twee wedstrijden en Rayan Chergui zette Lyon op voorsprong (65), voordat Saeed Benrahma even later de rust opende (71).

“Het was belangrijk om de Europa League met een overwinning te beginnen”, zei Nemanja Matic na de wedstrijd. “We zijn blij met de manier waarop we gespeeld hebben. Het was belangrijk dat we in de tweede helft snel scoorden, waarna we met het tweede doelpunt de wedstrijd konden afmaken. Deze overwinning hebben we echt verdiend.”

Matic heeft drie keer de finale van de competitie bereikt

Op de vraag naar de ambities van Lyon in deze competitie antwoordde de ervaren Servische middenvelder, die tijdens zijn carrière drie keer de finale van de C3 League bereikte (met Benfica in 2013, Manchester United in 2021 en Roma in 2023) maar nooit won: “Hij is niet beter dan wie dan ook.” Bush antwoordde: “Onze ambitie? De Europese Liga winnen.”

Dankzij dit succes is Lyon in deze nieuwe opzet van de Europa League in ieder geval op de goede weg. Ze staan ​​in deze eerste fase op de achtste plaats (van de 36), wetende dat je in de top acht moet staan ​​om je direct te kwalificeren voor de ronde van 16 en tussen de negende en de 24e om je te kwalificeren voor de play-offs. Een week later hebben ze in Schotland (donderdag 3 oktober om 21.00 uur) een ontmoeting met Glasgow Rangers.

READ  Het Franse nationale damesteam stelt zijn plaats in de finale van de UEFA Nations League veilig met een overwinning van vier doelpunten