Moeder Pro D2 – Nationaal – Montauban redt de huid door Narbonne met een klein puntje te verslaan

Montauban werd lange tijd mishandeld en bleef in Pro D2 na de overwinning in Narbonne (20-19). USM blijft in Pro D2 en Audois speelt volgend seizoen in de National.

‌RC Narbonne keert niet terug naar Pro D2, na deze thuisnederlaag tegen US Montauban (19-20) in de Access Pro D2-wedstrijd, nadat hij meer dan 60 minuten aan de leiding stond. Net als in de nationale finale tegen Nice haperde Odua aan het einde van de wedstrijd. Montauban leverde geen uitmuntende prestatie, maar hij wist op de juiste momenten druk te zetten om zijn plaats in het toernooi te behouden.

Alle branden gingen uit en Narbonne werd geblust

De Narbonnets begonnen de bijeenkomst met veel tamtam. Aan het begin van het spel kregen ze een scrum en speelden ze snel met een gebroken arm, een teken van hun bedoelingen. De bal werd verloren en daarna onderschept door Dokum, die Tom Chauvet op pad stuurde om het te proberen (7-0, derde). De woede van Narbonne domineerde het begin van de wedstrijd en Montauban nam de tijd om te reageren en vertrouwde uitsluitend op de trappen van Bousville. Maar de spelers van het nationale team controleerden de wedstrijd. Lukia was heel dicht bij een doelpunt en viel op de doellijn. De bal ging snel uit naar Nova, wiens pass Dokum tot scoren bracht (12-0, minuut 16).

Deze grote intensiteit nam beetje bij beetje af, vooral na de afkoelingsperiode. Montauban kreeg de bal weer in handen en bezette geleidelijk het kamp van de tegenstander. Op de zijlijn op 22 meter afstand gingen de aanvallers op een groot ritmisch avontuur, en Tyrone Vega strekte zijn arm uit om een ​​waardevolle try te scoren (12-7, 35e plaats). Narbonne maakte een fout, waardoor de bezoekers konden scoren, en Bosville aarzelde niet (12-10, 39). Lukia werd vervolgens tijdens de uitreiking voor de derde keer bestraft en kreeg vlak voor rust een gele kaart.

READ  Benzema laat het beroep vallen en beëindigt de sextape-relatie!

Door ervaring en slijtage redt Montauban zijn huid

De Sapiacains wilden voortbouwen op deze numerieke superioriteit, maar Bosviel maakte een fout bij de landing (42e). Omgekeerd was het Narbonne die de kloof weer groter maakte. Na herstel volgde Nova om druk uit te oefenen op de 22 meter van de tegenstander. Vervolgens werd de bal gestolen, uitgespreid en opende Baptiste Abescat de weg naar de gelijkmaker tussen de palen (19-10, 49). Zelfs als vleugelverdediger Orado kort daarna geblesseerd raakte, zag het Royal-team er veel beter uit in de wedstrijd.

Maar er was nog niets voorbij, Bosville zorgde met zijn voet voor zijn reactie (19-13, 58). Ahmed kreeg op zijn beurt een kaart voor de bezoekers (62e), maar in deze wedstrijd was het het 14e team dat scoorde. Vanaf de strafschopstip schoof Montauban op tot binnen 22 meter van de tegenstander. Na wat werk uit de kopgroep probeerde Ivan Reilhak (19-20, 72) het. Tien minuten voor tijd kwam USM voor het eerst op voorsprong en gaf ondanks de laatste wanhopige zet van Narbonne de voorsprong niet uit handen. Na de finale werd Audois het eerste nationale team dat de promotie-play-off verloor van Pro D2.