Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland verslaat Schotland – Internationaal – Vriendschappelijk – Nederland-Schotland (4-0)

Frankrijk is gewaarschuwd, Nederland beschikt over middelen.

De toekomstige tegenstanders van The Blues op het EK, Nederland, behaalden een goede thuisoverwinning tegen Schotland in de Johan Cruyff Arena in Amsterdam (4-0). Ondanks dat Tijjani Rangers de score opende met een zware aanval voor rust en het bijna 70 minuten volhield, schakelde Oranje in de laatste twintig een versnelling hoger en kwam drie doelpunten voorbij de Schotse achterhoede. Eerst was er een reddingsreflex nodig van Brentford-doelman Mark Flecken, die de kopbal van Ryan Christie afweerde toen de twee teams op gelijke hoogte kwamen om te voorkomen dat de Schotse aspiratie de rollen omdraaide. Maar de ploeg van Scott McTominay had meer details nodig gehad, aangezien hij in negen pogingen slechts twee schoten op doel wist te maken.

Georginio Wijnaldum redde zijn ploeg met een prima kopbal, terwijl Wood Wekhorst en Donial Malone respectievelijk hun derde en vierde doelpunt van de wedstrijd scoorden om de punten veilig te stellen. De Hoffenheim-man en de Dortmund-man kwamen in de plaats van Memphis Depay en Xavi Simons, die beiden teleurgesteld waren, en waren goed gemotiveerd om drie maanden voor het EK indruk te maken. Cody Kakpo van zijn kant zorgde voor twee assists en vestigde zich als een van de bazen OranjeWie beginnen hun voorbereidingen op het EK perfect?

De laatste nederlaag van Nederland? Tegen Frankrijk om precies te zijn, afgelopen oktober.

READ  Interview - Amalia van Nederland: Achter de schermen van haar eerste koninklijke tournee