Nederland werpt Turkije omver

Axel DeFeo, Media365 Geplaatst op zaterdag 6 juli 2024 om 23:37 uur

Onder aanvoering van een vastberaden Türkiye maakte Nederland in de tweede helft het verschil (2-1) om samen met Engeland in de halve finales te komen.

Alles veranderde binnen 6 minuten! Terwijl Türkiye in staat leek de verrassende gast te zijn in de kwartfinales van het EK 2024, Nederland werd in de laatste kwartfinale volledig omvergeworpen (2-1)! De enige die niet in verlenging eindigde. Desondanks was Turkije er in de laatste speelseconden niet ver van verwijderd! Voor de vierde keer in zijn geschiedenis doet Nederland mee aan de halve finales van het EK (1976, 2000, 2004). En dit deden de mannen van Ronald Koeman met al hun moed!

Turkiye slaat als eerste toe

Ondanks de goede start van de wedstrijdDe eerste kans kwam van Memphis Depay (2e), waarna een curlingschot werd gemist door Xavi Simons (12e). De Nederlanders zullen aanvallend nog lange tijd machteloos blijken. Dan is het in volledige Turkse prime time Samet Akaydin Dat zal de deuren naar de kwartfinales openen en het Olympisch Stadion in Berlijn in een ketel veranderen. De Turkse verdediger kreeg een prachtige voorzet van Arda Guler op de tweede paal en scoorde met een kopbal van dichtbij (0-1, minuut 35). Türkiye, dat zijn tegenstander bleef lastigvallen, komt bij rust logischerwijs op voorsprong, maar de Oranjemachine zal langzamerhand versnellen. Memphis Depay is met een kopbal van Wout Weghorst heel dichtbij om de bal in het net te kunnen werken (51). Zelfs dan is er weinig aan de horizon. Cody Jacobo sloeg ook alarm met verschillende scherpe uitbarstingen. De Turkse verdediging staat solide en Arda Guler zal heel dicht bij de rust zijn uit een vrije trap die op de rechterpaal van Verbruggen terechtkomt (64). Een paar minuten later zou Turkije opnieuw met 0-2 verliezen… Verbruggen loste een krachtig schot van Kenan Yildiz, en Can Ayhan stond op de uitkijk maar een prachtige verdedigende interventie van Stefan De Vrij (69). Net toen ze op het punt stonden de wedstrijd de goede kant op te sturen, stortte Türkiye uiteindelijk binnen 6 minuten in…

READ  Cedric Dombe imiteert Kylian Mbappé

Het snelle ontwaken van Nederland

Een grote waarschuwing, met een grote kans voor Foot Weghorst, wiens schot in botsing kwam met de Turkse doelman (69), vóór de Nederlandse gelijkmaker. In de volgende hoek speelde ik met twee spelers, Memphis Depay stuurt een perfecte voorzet naar Stefan de Vrij. Helemaal alleen scoort hij met een krachtige, perfect getimede kopbal (1-1, min. 70). Na nog eens zes minuten stuurde Denzel Dumfries een lage voorzet naar Cody Jacobo, die Mert Muldor met een mislukte tussenkomst tot scoren tegen zijn ploeg dwong (2-1, minuut 76). Dit is niets nieuws, de Turken hebben een hart. Ze brachten Nederland bijna naar verlenging. Zeki Celik maakte in de 84e minuut bijna gelijk, maar Van de Ven speelde de rol van redder, voordat Kerem Akturkoglu zijn poging afweerde. Cenk Tosun kopt de bal in de bovenhoek (88e minuut), terwijl Akturkoglu naast het doel schiet (90e minuut). Tot het einde toe zal Nederland beven ! Bart Verbruggen Hij zal de held van de blessuretijd zijn door een direct schot van Semih Kilisoy, de laatste speer van Oranje zal een weelderige vertoning op zijn linie lanceren (91e plaats). Een uitzonderlijke reflexsave maakt hem geschikt voor selectie. Nederland heeft moeite met het uitschakelen van het getalenteerde en moedige Turkse team (2-1) en treft Engeland woensdag in Dortmund in de halve finales van Euro 2024!