OGC Nice domineert Le Havre en stelt kwalificatie voor de Europa Cup veilig

De top zes plaatsen van OGC Nice zijn bevestigd, waardoor hun deelname aan de Europa Cup van volgend seizoen verzekerd is. Door Le Havre vrijdagavond (1-0) te verslaan kan Nice alsnog hopen op de derde plaats, wat directe plaatsing voor de Champions League betekent. De concurrent van de avond moet nog vechten om zijn positie te behouden en blijft met drie punten op de vijftiende plaats staan, voor koploper Metz.

Wedstrijd: 1-0

De briljante operatie werd uitgevoerd door Nice-aanvaller Jérémie Boga (12e plaats). Le Havre was erg passief en liet de bal na een verre aangooi voor Nice drie keer in zijn gebied stuiteren. De 27-jarige aanvaller, beschikbaar aan de tweede paal, veroverde de breedte en schoot de bal met een schot met links in het achternet van Desmas.

In de eerste helft hadden de mannen van Luca Elsner moeite om kansen te creëren en hun tegenstanders in gevaar te brengen. Het ontbrak hen ook aan agressie, wat hun gebrek aan kansen en tegendoelpunten verklaart, maar de tweede helft was niet productiever. Le Havre nam tot het laatste kwartier geen enkel risico en dat was niet genoeg.

Daarom zal Le Havre, op de 15e plaats, die veel moeite had tijdens de wedstrijd, kracht moeten verzamelen om zijn plaats in de Franse competitie te behouden, en dit omvat een wedstrijd tegen Olympique de Marseille, op de laatste dag, 19 mei.

Feit: Nice is nog steeds in de race om de derde plaats

In een stadion met weinig tribunes gaf de zuidelijke bocht van het Allianz Riviera Stadion zijn spelers de hele wedstrijd een stem en won hij de Europa Cup voor zijn team. Zeker is dat Nice met deze zege alsnog kan mikken op de derde plaats, wat zou betekenen dat ze zich zonder de voorrondes te plaatsen voor de Champions League. Zelfs als Brest niet slecht presteert, kan de taak ingewikkelder worden.