Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

OL won nipt van WSG Tirol

Na een makkelijk succesvolle test tegen Nationaal 3 van Chassieu-Décines (7-0) begonnen Les Gones hun voorbereidende kamp in Oostenrijk met een eerste vriendschappelijke wedstrijd tegen WSG Tirol, het Oostenrijkse team uit de hoogste divisie. Zonder zijn internationale spelers stelde Pierre Sage een ongekende opstelling van elf teams samen met Perry in het doel en de jonge spelers Jebali en Molebi, en recruteerde Nyakathi en Abner. Genoeg om voor de start van volgend seizoen punten te pakken, naast kaderleden Tolisso, Benrahma en Matic. Aantrekkelijk In de eerste helft presenteerde het Lyon-team prachtige groepsscènes, leuk om naar te kijken.

De rest volgt na deze aankondiging

Aan de andere kant ontbrak het aan defensieve betrouwbaarheid, aangezien het gewricht Leon Nyakhati-Adrilsson enkele zwakke punten vertoonde, met name na een groot balverlies van de Senegalees (24), en opnieuw na andere balverliezen van Matic (13 en 22). ). Maar nadat een hoekschop na knap teamwerk werd gewonnen, opende Tolisso de score met een kopbal (1-0, min. 28). Beter collectief won Lyon aan kracht en pakte de pauze dankzij nieuw teamwerk, afgesloten met een prachtig schot van Tolisso in de bovenhoek, waardoor de brace werd gescoord (2-0, min. 36).

Voor lezen
OL: Het geweldige doelpunt van Corentin Tolisso in een vriendschappelijke wedstrijd

Het team in de tweede helft was teleurstellend

In de tweede helft besloot Pierre Sage zijn team te wisselen, met uitzondering van Nyakathi. De leidinggevenden Lopez, Caleta Carr, O’Brien, Maitland-Niles, Cakeret, maar ook Balde, Perret en L’Epenant kwamen in het spel… en die maakten geen goede indruk. Minder controle over het middenveld en technisch verlies in aanvallend opzicht, en het team van Lyon gaf toe om de score snel te verminderen met een prachtige vrije trap (2-1, minuut 48), voordat de gelijkmaker werd gemaakt nadat een bal slecht de lat raakte, gevolgd door de Rhône-defensie (2-1, minuut 48). -2, minuut 69). .

Maar de gelijkmaker duurde slechts een minuut, want Kakeret zette zijn ploeg snel weer op voorsprong (3-2, minuut 71). Ondanks goede prestaties van Diawara en Fofana kon Lyon hun voorsprong niet vergroten, maar zij zorgden wel voor de basis voor deze eerste test in Oostenrijk. Sommigen kregen punten zoals Tolisso of Molebe, terwijl anderen meer moeite hadden, zoals rookie Niakhate die niet altijd gerustgesteld was. Lyon speelt volgende woensdag een nieuwe vriendschappelijke wedstrijd tegen Sankt Pauli, in een wedstrijd van hoge intensiteit.