Oostenrijk eindigde als eerste in Groep D, voor Frankrijk na hun waanzinnige overwinning op Nederland

Nog niet gekwalificeerd Voor aanvang van de wedstrijd domineerden de mannen van Ralf Rangnick (3-2) een zeer kwetsbaar Oranjeteam. De twee teams bereiken de achtste finales.

Frankrijk TV – Sportredactie

gepubliceerd

Leestijd: 1 minuut

De Oostenrijker Romano Schmid viert zijn doelpunt tegen Nederland op 25 juni 2024 in het Olympisch Stadion in Berlijn (Duitsland).  (Sebastian Christoph Gollnau/DPA)

Oostenrijkers hebben een dikke huid. Aangekondigd als een potentiële verstoring van het EK, maar aanvankelijk verloren van de Blues (1-0), bevestigde Oostenrijk uiteindelijk zijn kwalificatie voor de directe eliminatiefase door Nederland te domineren aan het einde van een verbluffende wedstrijd (3-2), dinsdag. 25 juni in het Olympisch Stadion in Berlijn (Duitsland).

Met zes punten en dankzij het gelijkspel (1-1) van de Franse ploeg tegen Polen bezetten de mannen van Ralf Rangnick de eerste plaats in de groep. Ook Nederland plaatste zich voor de derde plaats.

De eerste periode was erg interessant, want de Oostenrijkers domineerden de wedstrijd (57% balbezit, zeven schoten) en kwamen snel op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Donyiel Malen (6e plaats), voor het eerst dit EK in de basis. Maar de wedstrijd werd pas echt spannend in de laatste 45 minuten, toen Cody Jacobo vanuit de kleedkamer de gelijkmaker scoorde (47), en met een gebogen schot een goede tegenaanval afsloot onder leiding van Xavi Simons, die in de 35e minuut binnenkwam om de wedstrijd te hervatten. . oranje heel saai.

Romano Schmid bezorgde Oostenrijk na een briljant Oostenrijks teamwerk (59e plaats) met een kopbal opnieuw de leiding, terwijl de Bataven steeds meer domineerden. Het leek erop dat de bal van Memphis Depay (75) de balans herstelde van een wedstrijd waarin elke ploeg zijn periode had, maar Marcel Sabitzer, de auteur van de hoofdwedstrijd, schoot de bal tien minuten voor tijd vanuit een krappe hoek langs doelman Bart Verbruggen. einde (80). Toen Frankrijk de gelijkmaker kreeg, schoof de eerste plaats in de groep door naar zijn team.

READ  Een dubbel voor de Fransen in de collectieve start van Antholz, met Julia Simon voor Le Guinmonot

Oostenrijk en Nederland vielen in 2021 al uit dezelfde poule maar werden in de ronde van 16 uitgeschakeld, en Oostenrijk en Nederland presteren dit jaar in ieder geval goed. Als eerste in hun groep zullen de Oostenrijkers het opnemen tegen de tweede van Groep F, die Turkije, Tsjechië of Georgië zou kunnen zijn, en zullen ze het moeilijkste deel van de tafel met Portugal, Spanje en Duitsland vermijden. Ten derde staat Oranje tegenover de eerste in Groep E, de eerste in Groep C, of ​​tegen Spanje, dat bovenaan in Groep B eindigde.