Paris Basketball verliest van Milan in zijn tweede wedstrijd in de Euroleague

Een week na een teleurstellende nederlaag op eigen veld tegen Rode Ster Belgrado (77-80), in de opening van het Euroleague-seizoen, zakte het basketbal in Parijs in de slotminuten opnieuw in elkaar, vrijdagavond op de vloer van het Olimpia Milan Stadion (79- 74). Ze zal moeten wachten voordat ze haar eerste overwinning in de Europese competitie behaalt.

Door een 6-0 voorsprong aan het begin van het laatste kwart konden de Parijzenaars zichzelf echter wat ademruimte gunnen (63-71, 35e plaats), maar de lokale bevolking maakte het verschil in financiële tijd terwijl de Europa Cup-winnaars er niet meer waren. . In staat om offensieve oplossingen te vinden.

Defensieve dichtheid

Winger Shavon Shields nam het over en scoorde 9 van zijn 21 punten in de laatste vijf minuten en Milan eindigde op 10-1 in de kwartfinales om de Parijzenaars te overweldigen, die er misschien opnieuw spijt van zouden kunnen krijgen. Net als tegen Rode Ster Belgrado maakten ze gebruik van hun defensieve kracht om in de tweede helft de leiding te nemen en stonden ze tussen de 18e en 38e minuut twintig minuten lang aan de leiding, met uitzondering van de slotactie in het derde kwart.

READ  Ongelooflijke verdediging voor Thierry Henry op de Olympische Spelen van 2024?

Met een goede verdedigende bijdrage vanaf de bank (7 rebounds van Bandja C in 14 minuten) overwon Paris de score met 13-2, waarmee een einde kwam aan de eerste helft (39-35) en een hoog tempo in de wedstrijd werd neergezet. Milan, dat aan het begin van het seizoen al problemen had in Monaco (nederlaag 93-80), liet schoten vallen (16 in totaal) en vertrouwde op weinig meer dan Nikola Mirotic (15 punten) om het resultaat te consolideren.

Hij gromde naar de vrije worplijn

Maar de spelers van Ettore Messina, beroofd van Josh Nebo en Leandro Bolmaro, slaagden er toch in om stand te houden aan het einde van het derde kwart voordat ze acht lengtes achterop raakten na een geweldige pass van TJ Short (17 punten, 8 assists, 4 rebounds). Hij keerde terug nadat hij een wedstrijd in het toernooi had gemist, terwijl Nader Haifi slechts 15 minuten speelde (9 punten, 3 van de 9) en in geldtijd een technische fout beging omdat hij een driepuntspoging niet had gehaald.