Top 14 – Bayonne verslaat Racing, maar laat de aanvalsbonus wegglippen

De Bayonnais (32 – 15) versloegen Racing 92 maar lieten het aanvallende bonuspunt wegglippen. Grotendeels vooraan lieten de mannen van Gregory Patat de inwoners van Ile-de-France aan het einde van de wedstrijd terugkomen. De Basken gaan nog steeds na hun prestigieuze overwinning op La Rochelle.

Aveyron Bionice versloeg Jean Dugger gemakkelijk tegen Racing 92 (32-15). Een succes dat logischerwijs werd geboekt in de loop van de tweede helft, tijdens een wedstrijd die zeker onvolmaakt, maar vol kwaliteit was. De Baskische kant zal echter spijt krijgen van het feit dat ze twee vermijdbare pogingen hebben moeten incasseren die hen van hun aanvalsvoordeel hebben beroofd. Thuis altijd foutloos, Byun maakt een voorlopige podiumplaats.

Carreras op een haar na, roeiend naar de leiding

Hoewel Racing op regionaal niveau de indruk wekte de wedstrijd te domineren, was er een duidelijk gebrek aan efficiëntie in de wedstrijd in Ile-de-France. In tegenstelling tot Baskisch, zeer realistisch. Als Mateo Carreras onder druk wordt gezet terwijl hij de try binnenkopt, is dat een strafschop van Segundz (3-0, 6). De buitenspeler viel opnieuw op met de gestolen inworp van zijn ploeg, een van de vele in deze wedstrijd. Hij ging solo en brak vier tackles voordat hij zijn pass verloor. Hij won een strafschop in de tweede helft (6-0, 12). Eindelijk, na een briljante doorbraak vanaf de Tatavo-paal, bevond het team van Bayona zich in een positie om te scoren, maar de Argentijn liet de bal los in de tackle (23), met het gezicht naar het doel.

READ  Met Lanen en Cancoriet op de tweede lijn: Ontdek de formatie van ASM tegen Pau

Maar Rowing slaagde er uiteindelijk nog voor de rust in om zijn try te scoren. De race zorgde voor een tegenreactie voor de lokale bevolking, waarbij Al-Maqala en vervolgens Paulus het veld opschoven. In open spel vond Facundo Bosch een break om te scoren (13-0, min. 34). Een poging had tot een nieuwe kunnen leiden, want bij het wegsturen ontsnapte Abel Kovner uit de pen om het veld op te gaan. De vervolgtrap keerde terug naar Machnud, die Iturria stuurde om het te proberen (35). Helaas bleef de derde rij op een illegale plek in de rij staan ​​en was het Racing die de teller opende (13-3).

Bayon verliest haar bonus binnen twee minuten

Terug uit de kleedkamer verloor het Baskische team Calandret aan een hersenschudding (43e), maar dat kon hun aanvalsmomentum niet stoppen. Na drie strafschoppen stuurden ze hun aanvallers naar de doellijn. Al-Maqala scoorde in de laatste minuut nog een doelpunt (20-3, 45) en werd daarmee de enige topscorer van het toernooi. De wedstrijd werd gemakkelijker nadat Tarrett de gele kaart (56) kreeg, in een wedstrijd waarin het Racingmen-team drie fouten maakte. Bij de achteractie vond Rowing een gestolen bal voor contact. Op de andere vleugel scoorde Carreras uiteindelijk zijn poging (25-3, 57). Uiteindelijk maakte Lucas Martin (32-3, 63e plaats) op 5 meter afstand het schot af.

De overwinning was vrijwel zeker voor Bayonne, met vier pogingen tot nul en controle over de wedstrijd, maar de spelers van Aveyron verloren hun voorsprong binnen drie minuten. Kaitu’u nam de pauze en vertrouwde op Arundel om Lancaster op de proef te stellen (32-8, 65). In de comeback profiteerde Arundel opnieuw van het overschot om een ​​grote versnelling te maken en vond Le Bell binnen die het tussen de palen probeerde (32-15, 68). Jammer want hierdoor verliezen ze een waardevol punt aan een directe concurrent. Maar de basis is gegarandeerd bij Door een ruime overwinning keert het Baskische team terug naar de top van het klassement.

READ  video. Footgolf laat zijn sporen na!