De Braziliaanse buitenspeler van Real Madrid, kandidaat voor het winnen van de Ballon d’Or, verpletterde Borussia Dortmund (5-2) dinsdagavond in de Champions League met een schitterende hattrick.

Na een 2-0 achterstand op eigen veld tekende Real Madrid, de Europese kampioen, een nieuw contract “Remontada” Door dinsdag Borussia Dortmund (5-2) te verslaan in de derde ronde van de Champions League, vooral dankzij een hattrick van Vinicius. De koning van Europa sterft nooit. Vooral in het bijzijn van zijn fans, die zijn team vaak uit het niets hebben zien terugkomen om niet meer in hen te geloven.

In hun legendarische thuisstadion, Santiago Bernabéu, waren de Spaanse giganten in vijftien Champions League-wedstrijden gedurende 45 minuten slechts een schaduw van zichzelf, waarna ze tijdens de rust waarschijnlijk met 2-0 achter stonden, voordat ze het lot opnieuw omkeerden. De wedstrijd stond onder leiding van de Braziliaanse ster Vinicius Junior, die een hattrick scoorde (62, 86, 90+3).

“We weten dat als we thuis zijn, met onze supporters, er van alles kan gebeuren.”Vinicius werd aangekondigd als de beste speler van de wedstrijd op Movistar. “We gingen heel rustig de rust in en luisterden naar de coach, en we zeiden maar één ding: ‘Als we het eerste doelpunt scoren, komen we terug’, en we maakten opnieuw een comeback, dankzij de fans en het hele team dat alles gegeven.”Hij voegde eraan toe.

De Braziliaanse buitenspeler, eerst ruw en daarna briljant, bewees waarom hij maandag favoriet was om de Ballon d’Or te winnen door in dertig minuten een hattrick te scoren (62, 86, 90 + 3), terwijl de Fransman spits scoorde met een onhandige last-minute beurt ondanks verschillende kansen (9, 70, 80, 81) op een pass op de Duitser Antonio Rudiger (60), die Real Madrid nieuw leven inblies in de wedstrijd.