Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voetbal – Euro 2024/Groep D-J1: Het geweldige Nederland neemt het op tegen Polen (1-2) en leidt tijdelijk de groep

XALIMANEWS – Afgelopen zaterdag, op de eerste dag van de groepsfase van het UEFA Euro 2024, verdreef Nederland Polen (2-1). Hierdoor leidt Oranje tijdelijk Groep D, in afwachting van de wedstrijd tussen Oostenrijk en Frankrijk, die maandag wordt gespeeld.

Aan het einde van een goede wedstrijd tussen twee best leuke ploegen versloeg Oranje de Polen. Laatstgenoemde opende de score met een doelpunt van Buksa (16, 1-0). Maar de Nederlandse reactie zou dertien minuten later komen via Jacobo (29, 1-1) om de gelijkheid te herstellen. Een gelijkspel dat tot het einde van de eerste helft zal worden gehandhaafd. In de tweede helft bleven de twee teams de eerste 45 minuten op dezelfde basis, dat wil zeggen dat ze open bleven voor aanvallend spel. Maar zeven minuten voor tijd schenkt Wegwarts de overwinning aan Nederland, waarbij hij profiteert van een perfecte pass van Aké (87, 1-2). Aan Poolse zijde zat aanvoerder en topscorer Robert Lewandowski op de bank en nam niet deel aan de wedstrijd.

Met dit succes aan het einde van de wedstrijd bezetten Depay en zijn partners tijdelijk de eerste plaats in Groep D, in afwachting van de wedstrijd tussen Oostenrijk en Frankrijk, die maandag wordt gehouden.